18.12.2012

Viimeinen puristus

Joululoma lähenee kovaa vauhtia, mikä meinaa myös sitä että kuvausprojektin aika alkaa loppua myös. Viimeiset lehtitaitokset ja suurkuvat tulostukseen tämän päivän aikana, eikä ole edes perjantai! Tuli tästäkin selvittyä, vaikka aluksi ajatus siitä, että saataisiin kaikki ajoissa valmiiksi, tuntui niin kaukaa haetulta, että teki ihan pahaa.
Päädyttiin lopulta näihin kuuteen kuvaan, joista ensimmäisenä oleva kuva suurtulostettiin.

13.12.2012

Yks, kaks, melkeen kolme tuolia

Kuvauksiin saatiin vähän uutta virtaa, sekä uutta innostusta. Taidettiin tajuta sitten vihdoin ja viimein, että paremi vähän kuin liikaa, koska vähään voi aina lisätä.
Kuvavukset on alkanu etenemään tosi hyvää vauhtia, vaikka aika alkaa olemaan kortilla, ensviikolla pitäisi alkaa olemaan valmista että päästään sitten hyvin mielin lähtemään ansaitulle joululomalle.



Miks nyt tuntuu, että laatu ei ihan toimi.

4.12.2012

Pari kokeilua

Ylivalottunut
Jos kuva on ylivaloittunut, kuvasta saa joko epäammattimaisen tai sitten täydellisen. Toisinaan ylivalottunut tausta sopii kuvaan, jos kuva on muutenkin vaalea.
Ylivaloittuneita voi käyttää esimerkiksi henkilökuvissa sekä kuvien taustoissa.

Alivaloittunut
Alivaloitus, se tuo joko tunnelmaa tai tuhoaa hienon kuvan.  Kuva on helppo tuhota alivaloituksella, jos ääriviivat menevät liian sumeiksi tai epäselkeäksi, eivätkä yksityiskohdat erotu.
Syväterävyys
Kuva voi olla tarkka joko kaikkialta, tai sitten vain tietystä kohtaa, joka on otettu jostakin. Toisinaan on hyvä jättää kuva epäselväksi kaikkialta muualta kuin yhdestä kohdasta kuvaa. Toisaalta se puolestaan on hyvä, että koko kuva on tarkennettu